Vakantie op Texel

Texel heeft een veelzijdig landschap dat mooi is in alle seizoenen, schilderachtige dorpjes met gezellige cafes en restaurants, natuur, frisse lucht, ruimte en vele ontspanningsmogelijkheden.

Wie eenmaal voor de charmes van het eiland is gevallen, komt terug. Soms wel meerdere malen per jaar. Want Texel heeft veel te bieden in alle seizoenen.
Texel beschikt over meer dan 130 km fietspaden. Ook zijn er diverse uitgezette wandelroutes.
Voor de sportievelingen is er voldoende te beleven op het eiland, zoals paardrijden, catamaranzeilen, paracutespringen en karten.

Proef in de verschillende dorpen de eilandse sfeer.
In Den Burg vind u op maandagochtend een markt en is het daar prima winkelen, maar ook in de andere dorpen zoals, De Koog, Oudeschild en de Cocksdorp, kunt u prima even bij komen op een terrasje, bezoek aan een musea of om culinair te genieten tijdens u vakantie op Texel.

Een dagje naar het strand of even uitwaaien? Er zijn diverse strandopgangen, waar o.a. strandpaviljoens gevestigd zijn. Enkele zijn zelfs het gehele jaar geopend! Op de meeste stranden is in de zomer strandbewaking aanwezig.

Texel is een van de makkelijkst te bereiken Waddeneilanden.Vanuit Den Helder vaart u in slechts 20 minuten naar ons eiland. De veerboot is toegankelijk voor auto’s, fietsers en voetgangers. Kijk voor meer informatie zie www.teso.nl

Dit eiland heet Texel, maar de mensen die hier wonen, noemen het anders. Een hele bijzondere naam hebben ze er voor. Hier zeggen ze Tessel dus we gaan vandaag spelen op Tessel, fietsen op Tessel en zonnebaden op Tessel. Op TEXEL zul je bedoelen! (citaat uit kinderboek Tessel van Marianne Witte)