Texel heeft een veelzijdig landschap dat mooi is in alle seizoenen, schilderachtige dorpjes met gezellige terrassen en restaurants, mooie natuur, frisse lucht, ruimte en vele ontspanningsmogelijkheden.

Wie eenmaal voor de charmes van het eiland is gevallen, komt terug. Soms wel meerdere malen per jaar. Want Texel heeft veel te bieden in alle seizoenen.

Activiteiten op Texel
Activiteiten

Texel beschikt over meer dan 150 km fietspaden. Ook zijn er diverse uitgezette wandelroutes.
Voor de sportievelingen is er voldoende te beleven op het eiland, zoals paardrijden, catamaranzeilen, parachutespringen, karten, paintball en klimmen.

Tip voor kleine kinderen: Loop eens over het befaamde Sommeltjespad! 

Winkelen en culinair op Texel
Winkelen & Culinair

Proef in de verschillende dorpen de eilandse sfeer, zoals in Oosterend en Oudeschild.

In Den Burg vindt u op maandagochtend een markt en is het daar prima winkelen, maar ook in de andere dorpen zoals, De Koog, Den Hoorn en de Cocksdorp, kunt u prima even bij komen op een terrasje, bezoek aan een musea of om culinair te genieten tijdens uw vakantie op Texel.

Lekker naar het Texelse strand
Zon & Strand

Een dagje naar het strand of even uitwaaien?

Er zijn diverse strandopgangen, waar o.a. strandpaviljoens gevestigd zijn. Enkele zijn zelfs het gehele jaar geopend!

Op de meeste stranden is in de zomer strandbewaking aanwezig.

Texel is een van de makkelijkst te bereiken Waddeneilanden.Vanuit Den Helder vaart u in slechts 20 minuten naar ons mooie eiland. De veerboot is toegankelijk voor auto’s, fietsers en voetgangers. Kijk voor meer informatie zie www.teso.nl en koop online uw e-Ticket.